JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
11.6.2022 10.00

Hätävilkuilla viestit välittömästä vaarasta muille tienkäyt­tä­jille

Kal­le Vaah­to­nie­mi

kal­le.vaah­to­nie­mi@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Tie­lii­ken­ne­la­ki koki mo­nia uu­dis­tuk­sia ke­säl­lä 2020. Yk­si vä­hem­mäl­le huo­mi­ol­le jää­nyt uu­dis­tus oli hä­tä­vilk­ku­jen käy­tön sal­li­mi­nen liik­ku­vas­sa au­tos­sa. Lii­ken­ne­tur­van ke­vääl­lä teet­tä­män ky­se­lyn mu­kaan vain al­le puo­let suo­ma­lai­sis­ta tie­tää, et­tä hä­tä­vilk­ku­ja voi nyt käyt­tää myös liik­ku­vas­sa au­tos­sa. Tänä ke­vää­nä ai­he nou­si pin­nal­le, kun vi­ra­no­mai­sil­ta tuli suo­si­tus hä­tä­vil­kun käy­tös­tä hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­taa­mi­sen yh­tey­des­sä.

Ke­sä­kuus­sa 2020 tie­lii­ken­ne­la­kia uu­dis­tet­tiin. Laki sai pal­jon vai­kut­tei­ta Kes­ki-Eu­roo­pas­ta. Esi­mer­kik­si vas­taan­tu­le­vien puo­lel­le sa nyt park­kee­ra­ta ajo­neu­von­sa, ja kel­tai­set sul­ku­vii­vat al­ka­vat ol­la pian maa­lat­tu­na val­koi­sek­si koko maas­sa. Yk­si uu­dis­tuk­sis­ta jäi hie­man vä­hem­mäl­le huo­mi­ol­le, mut­ta nou­si tänä ke­vää­nä pu­hee­nai­heek­si vi­ra­no­mais­ten suo­si­tuk­sen seu­rauk­se­na. La­kiu­u­dis­tus mah­dol­lis­ti hä­tä­vilk­ku­jen käy­tön myös liik­ku­vas­sa au­tos­sa ja suo­si­tus kos­ki hä­tä­vilk­ku­jen käyt­töä koh­da­tes­sa hä­ly­ty­sa­jos­sa ole­van hä­ly­ty­sa­jo­neu­von.

–Pi­dän uu­dis­tus­ta ja li­sään­ty­nyt­tä tie­toi­suut­ta hy­vä­nä asi­a­na. Ai­na­kin Kes­ki-Eu­roo­pas­sa tämä tapa on ol­lut jo kau­an käy­tös­sä. Hä­tä­vil­kuil­la va­roi­te­taan mui­ta tien­käyt­tä­jiä vä­lit­tö­mäs­tä vaa­ras­ta, Au­to­kou­lu At­lak­sen Kris­tii­na Vä­li­mä­ki tii­vis­tää.

Tar­koi­tus es­tää vaa­ra­ti­lan­teet

Hä­tä­vilk­ku­jen käyt­töön ei siis ole ole­mas­sa tar­kem­paa ti­lan­ne­koh­tais­ta oh­jeis­tus­ta, vaan käyt­tö oi­ke­as­sa pai­kas­sa on kus­kin vas­tuul­la. Vi­ra­no­mais­ten oh­jeis­tuk­sen jäl­keen kes­kus­te­lua käy­tiin ne­tis­sä sii­tä mil­lai­ses­sa hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­taa­mi­ses­sa hä­tä­vil­kut oli­si hyvä lait­taa pääl­le. Pa­lo­a­se­man, sai­raa­lan tai po­lii­si­a­se­man pi­has­sa par­kis­sa ole­vil­le hä­ly­ty­sa­jo­neu­voil­le ei tar­vit­se hä­tä­vilk­ku­ja vil­kut­taa, vaan kyse on nyt hä­ly­ty­sa­jos­sa ole­vas­ta ajo­neu­vos­ta.

–Hä­ly­ty­sa­jos­sa ole­va ajo­neu­vo voi tul­la edes­tä, ta­kaa tai ris­teyk­ses­sä ohi ris­te­ä­vän lii­ken­teen kais­tal­la. En näe syy­tä mik­si hä­tä­vilk­ku­ja ei voi­si lait­taa pääl­le ai­na hä­ly­ty­sa­jos­sa ole­van hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­da­tes­sa. Tar­koi­tuk­se­na on es­tää vaa­ra­ti­lan­teen syn­ty­mi­nen ja il­moit­taa hä­ly­ty­sa­jo­neu­vos­ta muil­le, Vä­li­mä­ki muis­tut­taa.

Vä­li­mä­ki ke­hoit­taa jo­kais­ta kus­kia sel­vit­tä­mään omas­ta ajo­neu­vos­taan hä­tä­vil­kun pai­nik­keen si­jain­nin.

–Hä­tä­vilk­ku­jen kat­kai­sin on iso pu­nai­nen kol­mio, mikä on yleen­sä au­ton kes­ki­kon­so­lis­sa, hän vink­kaa.

Huo­mi­oi­daan ope­tuk­ses­sa

Au­to­kou­lus­sa hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­taa­mi­nen on osa ope­tus­ta. La­kiu­u­dis­tus on teh­nyt ja­lan­si­jaa myös hä­tä­vilk­ku­jen käy­tön opet­ta­mi­sel­le ai­em­paa enem­män.

–Meil­lä kiin­ni­te­tään huo­mi­o­ta hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­taa­mi­seen ja hä­tä­vilk­ku­jen käyt­tä­mi­seen osa­na vas­tuul­lis­ta teil­lä liik­ku­mis­ta. Ope­tam­me, et­tä hä­tä­vilk­ku­ja voi käyt­tää esi­mer­kik­si peu­ra­lau­man näh­des­sä tai ko­la­ri­pai­kan ohi men­nes­sä. Ki­lo­met­ri­tol­kul­la hä­tä­vilk­ku­ja ei kui­ten­kaan pidä pi­tää pääl­lä vaa­ra­ti­lan­teen jäl­keen, Vä­li­mä­ki sa­noo.

Uu­si tapa va­roit­taa

Vä­li­mä­en mu­kaan la­kiu­u­dis­tus tuo pe­rin­tei­ses­ti lii­ken­tees­sä vies­tin­tä­ta­pa­na käy­te­tyn pit­kien va­lo­jen rä­päyt­tä­mi­sen pai­kal­le pa­rem­man vies­tin­tä­ta­van. Hä­tä­vil­kut ei­vät häi­käi­se pi­me­äl­lä ja vies­ti vaa­ra­ti­lan­tees­ta sel­key­tyy.

–Pit­kien va­lo­jen vä­läyt­tä­mi­sel­lä on lii­ken­tees­sä mon­ta vies­tiä. Vas­taan­tu­le­va voi vä­läyt­tää va­lo­ja tu­le­vas­ta vaa­ras­ta tai sit­ten puut­tees­ta esi­mer­kik­si ajo­va­lois­sa. Tämä uu­dis­tus sel­keyt­tää vies­tiä, sil­lä hä­tä­vilk­ku­ja tu­li­si käyt­tää vain vaa­ra­ti­lan­teen, ku­ten peu­ra­lau­man tai ko­la­ri­pai­kan ol­les­sa vas­taan­tu­li­jal­le edes­sä­päin, Vä­li­mä­ki hok­saut­taa.

Älä tee äk­ki­näi­siä liik­kei­tä

Hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­da­tes­sa on Vä­li­mä­en mu­kaan tär­kein­tä py­syä rau­hal­li­se­na ja oh­ja­ta ajo­neu­vo hal­li­tus­ti pois hä­ly­ty­sa­jo­neu­von tiel­tä.

–Jar­ru­tuk­set ja äk­ki­näi­set liik­keet ovat pa­hin­ta mitä sii­nä ta­pauk­ses­sa voi teh­dä. Se ai­heut­taa vaa­ra­ti­lan­tei­ta. Täy­tyy muis­taa, et­tä esi­mer­kik­si pa­lo­au­to on hy­vin ras­kas ajo­neu­vo, joka ei ky­ke­ne pie­nem­pien ajo­neu­vo­jen ta­paan äk­ki­näi­siin liik­kei­siin. Hä­ly­ty­sa­jos­sa no­peu­det ovat mo­nes­ti suu­ria, jo­ten äkil­li­ses­ti edes­sä jar­rut­ta­va ajo­neu­vo tuot­taa var­mas­ti vaa­ra­ti­lan­teen, Vä­li­mä­ki opas­taa.

Enem­män huo­mi­o­ta lii­ken­ne­käyt­täyt­ty­mi­seen

Am­bu­lans­sia jo 24 vuot­ta aja­nut Sami "Skypy" Kuu­la nä­kee, et­tä hä­tä­vilk­ku­jen käy­tös­tä oh­jeis­ta­mi­sen si­jaan tu­li­si kes­kit­tyä ylei­ses­ti lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­sen te­roit­ta­mi­seen. Hä­nen mu­kaan­sa ylei­sin on­gel­ma hä­ly­ty­sa­jos­sa on se, et­tä edel­lä aja­vat au­tot huo­maa­vat hä­ly­ty­sa­jo­neu­von lii­an myö­hään.

–Suu­rin on­gel­ma omas­ta mie­les­tä on se, et­tei kes­ki­ty­tä tar­peek­si lii­ken­tee­seen. Hä­tä­vilk­ku­ja ei voi lait­taa pääl­le, jos ta­kaa tu­le­vaa hä­ly­ty­sa­jo­neu­voa ei edes huo­maa kes­ken pu­he­li­men näp­päi­lyn, Kuu­la huo­maut­taa.

–Mo­nel­la on­net­to­muus­pai­kal­la mu­ka­na ol­lee­na tie­dän, et­tä to­del­la mo­neen lii­ken­ne­on­net­to­muu­teen liit­tyy oleel­li­ses­ti pu­he­lin. Mie­les­tä­ni lii­ken­ne­kas­va­tuk­ses­sa tu­li­si kes­kit­tyä enem­män lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­seen ja ha­vain­noin­tiin lii­ken­tees­sä, Kuu­la ker­too nä­kö­kul­man hä­ly­ty­sa­jo­neu­von ra­tin ta­kaa.

Kuu­la muis­tut­taa, et­tä taus­ta­pei­liin tu­li­si vil­kais­ta ajon ai­ka­na ti­he­ään tah­tiin ta­sai­sin vä­li­a­join.

Vaa­ra­ti­lan­tei­ta tu­lee vas­taan ta­sai­ses­ti

Kuu­la tie­tää, et­tä hä­ly­ty­sa­jo­neu­von si­ree­nit kuu­lu­vat lii­ken­tees­sä aja­van au­ton si­säl­le vas­ta muu­ta­man met­rin etäi­syy­del­tä. Päi­vän­va­los­sa vilk­ku­vat va­lot­kaan ei­vät vält­tä­mät­tä ero­tu, jo­ten kus­kin ha­vain­noin­ti on eri­tyi­sen tär­ke­ää. Kuu­la vah­vis­taa, et­tä hä­ly­ty­sa­jo­neu­voa säi­käh­tä­viä kus­ke­ja tu­lee vas­taan ta­sai­sin vä­li­a­join. Suu­rin osa ih­mi­sis­tä osaa kui­ten­kin toi­mia oi­kein hä­ly­ty­sa­jo­neu­von koh­da­tes­sa.

–Pa­hin­ta on säi­käh­tää ja teh­dä äk­ki­jar­ru­tus. Se pa­kot­taa hä­ly­ty­sa­jo­neu­von väis­tö­liik­kei­siin, mikä joh­taa taas seu­raa­viin vaa­ra­ti­lan­tei­siin. Näi­tä tu­lee vas­taan hä­ly­ty­sa­jos­sa ta­sai­ses­ti. Ete­lä-Poh­jan­maan alu­eel­la ar­vi­ol­ta päi­vit­täin, Kuu­la har­mit­te­lee.

–Jal­kaa ei tar­vi pois­taa kaa­sul­ta, vaan pelk­kä väis­tä­mi­nen riit­tää. Kyl­lä hä­ly­ty­sa­jo­neu­von kus­ki te­kee sit­ten rat­kai­sut, hän oh­jeis­taa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?