JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
27.12.2022 8.00

Lähitu­le­vai­suuden suunnitelmissa investoida Lapualle

K Power Servicen yksi esimerkki työmaakohteesta Lapualla on Lapuan Energialla. – Viime kesänä vaihdoimme tänne mm. pitkän kuljettimen ketjut ja kolat, tuotantopäälllikkö Tomppa Keisala kertoo.

K Power Servicen yksi esimerkki työmaakohteesta Lapualla on Lapuan Energialla. – Viime kesänä vaihdoimme tänne mm. pitkän kuljettimen ketjut ja kolat, tuotantopäälllikkö Tomppa Keisala kertoo.

Min­na Vai­ni­on­pää
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Ete­lä-Poh­jan­maan uu­sy­rit­tä­ji­nä on pal­kit­tu la­pu­a­lai­sen K Po­wer Ser­vi­ce Oy:n pe­rus­ta­ja­y­rit­tä­jät Vil­le Ku­run­saa­ri, Tomp­pa Kei­sa­la ja Aa­tu Kar­ja­la. Huo­mi­o­no­soi­tuk­sen ta­ka­na on Uu­sy­ri­tys­kes­kus Neu­voa -an­ta­va, joka on va­lin­nut vuo­den uu­sy­rit­tä­jän jo vuo­des­ta 1995 läh­tien.

K-kir­jain ko­mei­lee isos­ti la­pu­a­lai­sen Po­wer Ser­vi­ce Oy:n lo­gos­sa ja au­to­jen kyl­jis­sä. K-kir­jai­men sa­ka­ran leik­kaa kol­me vii­vaa.

– Mei­tä on kol­me yrit­tä­jää ja kaik­kien su­ku­ni­met al­ka­vat K-kir­jai­mel­la. Ni­meä pyö­ri­tel­tiin ai­kam­me ja pää­dyim­me kol­men koon Po­wer Ser­vi­ceen, yri­tyk­sen pe­rus­ta­ja­jä­se­nis­tä Tomp­pa Kei­sa­la avaa lo­gon ja ni­men ta­ri­naa.

Hän ja yri­tyk­sen toi­nen osa­kas Vil­le Ku­run­saa­ri ovat tun­te­neet toi­sen­sa pie­nes­tä pi­tä­en. Ai­kui­si­äl­lä mo­lem­mat oli­vat sa­mas­sa fir­mas­sa töis­sä.

– Kyp­syt­te­lim­me pit­kään oman yri­tyk­sen pe­rus­ta­mis­ta ja vii­mein pää­tim­me ot­taa uu­den as­ke­leen. Olim­me yh­tey­des­sä myös Aa­tu Kar­ja­laan, jol­la oli oma yri­tys Kuor­ta­neel­la. Hän oli teh­nyt ali­han­kin­taa fir­mal­le, jos­sa ai­kai­sem­min olim­me töis­sä. Aa­tul­la oli tu­los­sa so­pi­vas­ti iso työ­maa, jota hän ei oli­si it­se pys­ty­nyt to­teut­ta­maan. Yh­des­sä tuu­min otim­me työn vas­taan ja Aa­tu tuli yri­tyk­seen kol­man­nek­si osak­kaak­si. Yri­tys pe­rus­tet­tiin tou­ko­kuus­sa 2019, Kei­sa­la ker­too.

Me­tal­li­a­lan ja te­ol­li­suu­den kun­nos­sa­pi­to­pal­ve­lua tar­jo­a­val­le yri­tyk­sel­le, joka val­mis­taa myös te­räs­ra­ken­tei­ta ja put­kis­to­ja, on sen jäl­keen töi­tä riit­tä­nyt. Yrit­tä­jien it­sen­sä li­säk­si fir­ma työl­lis­tää kol­me ko­ko­ai­kais­ta työn­te­ki­jää sekä hen­ki­lös­tö­pal­ve­lu­jen kaut­ta tar­peen mu­kaan 5-10 vuok­ra­työn­te­ki­jää ja 4-5 toi­mi­ni­miy­rit­tä­jää.

– Kaik­ki on mei­dän mie­hiä ja pu­ke­vat mei­dän fir­man vaat­teet pääl­leen. Vii­me ke­sä­nä hei­nä­kuus­sa työl­lis­tim­me 40 työn­te­ki­jää ja koko ke­sän ajan töis­sä oli kol­mi­sen­kym­men­tä mies­tä. Työ­koh­teet ovat li­sään­ty­neet myös ko­ti­maan ra­jo­jen ul­ko­puo­lel­le. Työ­mai­ta on ol­lut Ruot­sis­sa, Rans­kas­sa ja Sak­sas­sa. Äs­ket­täin yk­si työn­te­ki­jäm­me pa­la­si rep­pu­hom­mis­ta Yh­dys­val­lois­ta, Kei­sa­la lu­et­te­lee.

Yri­tyk­sen se­son­kia ovat ke­vät-, kesä- ja syk­syn kuu­kau­det, kun yh­ti­öt aja­vat toi­min­taan­sa huol­to­jen ajak­si alas.

– Tämä on en­sim­mäi­nen tal­vi, kun ei toi­min­ta ole hil­jen­ty­nyt, ei­kä et­si­mäl­lä ole tar­vin­nut et­siä töi­tä, Kei­sa­la poh­tii.

Hän to­te­aa, et­tä yri­tyk­sen pe­rus­ta­mi­sen al­ku­vai­hees­sa aja­tuk­se­na oli it­sen­sä työl­lis­tä­mi­nen ja muu­ta­man työn­te­ki­jän. Kun työt on teh­ty luo­tet­ta­vas­ti, laa­duk­kaas­ti ja so­vit­tu­jen ai­ka­tau­lu­jen mu­kaan, yh­tey­de­not­to­jen mää­rä on kas­va­nut ta­sai­seen tah­tiin.

– Töi­tä teh­dään sil­loin, kun nii­tä on ja jo­kai­seen työ­hön tar­tu­taan kuin omaan. Meil­lä työn­te­ko ei lopu sii­hen, kun men­nään ko­tiin. Vä­hin­tään pu­he­li­men pääs­sä ol­laan vuo­ro­kau­den jo­kai­se­na tun­ti­na, Kei­sa­la ko­ros­taa.

Töi­tä on riit­tä­nyt. K Po­wer Ser­vi­cen lii­ke­vaih­to on 1,5 mil­joo­naa eu­roa. Seu­raa­va­na ti­li­kau­te­na ta­voit­tee­na on 2 mil­joo­nan eu­ron ra­jan rik­kou­tu­mi­nen.

Vie­lä yri­tyk­sel­lä on pie­ni paja Kuor­ta­neel­la, mut­ta suun­ni­tel­mis­sa on lä­hi­tu­le­vai­suu­des­sa si­joit­tua La­pu­al­le. Te­ol­li­suus­hal­liin sekä kone- ja ka­lus­to­han­kin­toi­hin, omaa me­tal­li­tuo­tan­toa var­ten, on tar­koi­tus in­ves­toi­da noin 2 mil­joo­naa eu­roa. Ti­lat Kuor­ta­neel­la ovat jää­neet toi­min­taan näh­den pie­nik­si.

– Go with flow! Täs­sä koh­das­sa ei pai­ne­ta jar­rua, kun on ai­ka kaa­sut­taa, Kei­sa­la sa­noo.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?