JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
18.1.2022 16.15

Lagströmiltä ja Sippolalta uutta musiikkia

Lagström poseeraa Kipsienkelit-piisin kansitaiteessa vaimonsa kanssa. Kappaleen voi kuunnella "Jullin" Spotifyssä tai YouTubessa.

Lagström poseeraa Kipsienkelit-piisin kansitaiteessa vaimonsa kanssa. Kappaleen voi kuunnella "Jullin" Spotifyssä tai YouTubessa.

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Kak­si la­pu­a­lais­läh­töis­tä muu­sik­koa on jul­kais­sut uut­ta mu­siik­kia.

Juha Lagst­rö­mil­tä il­mes­tyi vii­me per­jan­tai­na suo­ra­tois­to­pal­ve­lui­hin kap­pa­le Kip­sien­ke­lit. Se on Lagst­rö­min omaa kä­si­a­laa sekä sä­ve­len et­tä sa­noi­tuk­sen osal­ta. So­vi­tuk­seen ovat osal­lis­tu­neet Lagst­rö­min li­säk­si taus­to­ja soit­ta­vat muu­si­kot Jus­si Tu­ru­nen (ki­ta­ra), Ans­si Ny­kä­nen (rum­mut), Ant­ti Pit­kä­jär­vi (kos­ket­ti­met, taus­ta­lau­lu), Ol­li Ran­ta­la (bas­so) sekä Jark­ko Mar­ti­kai­nen.

Kip­sien­ke­lit on ää­nit­tä­nyt ja mik­san­nut Ars­ka Lau­ri­la. Kap­pa­leen voi kuun­nel­la esi­mer­kik­si Spo­ti­fys­sä tai Yo­u­Tu­bes­sa.

Tuo­reen sin­kun sa­noi­tus liik­kuu pa­ri­suh­teen sau­ma­koh­dis­sa: "Len­si sei­nään en­ke­lit yöl­lä rii­dan päät­teek­si. Pis­tin pa­loik­si kip­si­set muis­tot, jot­ka saa­tiin kai lah­jak­si. Is­tut siel­lä soh­val­la ja minä ma­kuu­huo­nees­sa. Et­sin sa­no­ja joil­la nyt voi­sin edes jo­tain kor­ja­ta."

– Sa­nat ovat niin sa­not­tua au­to­fik­ti­o­ta, Juha Lagst­röm taus­toit­taa.

– Ker­to­ja-minä on kyl­lä lä­hel­lä mi­nua, mut­ta ta­ri­na ei tuol­lai­se­naan ihan fak­taa ole, mies sa­noo.

"Jäl­leen­ra­ken­nuk­sen toi­voa"

Lau­ra Sip­po­la jul­kai­see ny­ky­ään mu­siik­kia tai­tei­li­ja­ni­mel­lä AU­RAL. Tuo­rein kap­pa­le Lau­lu mus­ta­ras­taan il­mes­tyy vi­ral­li­ses­ti huo­men­na, mut­ta se oli en­nak­ko­soi­tos­sa Ylen Kis­san­keh­to-oh­jel­mas­sa vii­me sun­nun­tai­na, oh­jel­ma on edel­leen kuun­nel­ta­vis­sa Aree­nas­sa. Kis­san­keh­don juon­ta­ja Su­san­na Vai­ni­o­la mai­nit­si, et­tä Lau­lu mus­ta­ras­taan "soi va­ro­vais­ta jäl­leen­ra­ken­nuk­sen toi­voa nor­dic noi­rin hen­ges­sä". Kap­pa­leen voi kuun­nel­la muun mu­as­sa AU­RA­Lin Spo­ti­fy-ka­na­val­la ja huo­mi­ses­ta läh­tien myös Lau­ra Sip­po­lan Yo­u­Tu­bes­sa.

Hei­nä­kuus­sa yh­teis­kon­sert­ti

Juha Lagst­röm ja Lau­ra Sip­po­la ovat mo­lem­mat ta­hoil­laan poh­ti­neet tai­tees­saan poh­ja­lai­suut­ta. Lagst­rö­min edel­li­nen jul­kai­su, La­pua-ni­men saa­nut kap­pa­le, luo­taa mei­kä­läis­tä elä­män­me­noa his­to­ri­as­ta tä­hän päi­vään vah­vo­jen mie­li­ku­vien kaut­ta.

– Olem­me har­ras­ta­neet yh­tei­siä ses­si­oi­ta ja työs­tä­neet tätä ai­het­ta yh­des­sä, Lau­ra Sip­po­la ker­too.

– Hei­nä­kuus­sa kuul­laan La­pu­an tuo­mi­o­kir­kos­sa mei­dän yh­teis­kon­sert­ti, hän pal­jas­taa.

– Esi­täm­me siel­lä omaa mu­siik­ki­am­me ot­si­kon al­la, joka kuu­luu yk­si­se­lit­tei­ses­ti: LA­PUA!

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?