JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
19.10.2021 8.00

Etelä-Pohjanmaan sairaan­hoi­to­piiri siirtyi leviä­mis­vai­heeseen

Maa­nan­tai­na ko­koon­tu­nut Nyrk­ki päät­ti Ete­lä-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­rin ole­van 18.10. läh­tien ko­ro­na­e­pi­de­mi­an le­vi­ä­mis­vai­hees­sa.

Ko­ro­na­tar­tun­to­jen il­maan­tu­vuus on nous­sut jyr­käs­ti. 14 vuo­ro­kau­den il­maan­tu­vuus­lu­ku on 131,6 100 000 asu­kas­ta koh­ti. Vii­me vii­kol­la to­det­tiin yh­teen­sä 142 tar­tun­taa. Tar­tun­nois­ta 63 tuli il­mi vii­kon­lo­pun ai­ka­na.

Nyt myös sai­raa­la­hoi­don tar­ve on nous­sut voi­mak­kaas­ti. Eri­kois­sai­raan­hoi­don vuo­de­o­sas­toil­la on nyt 11 ko­ro­na­po­ti­las­ta, jois­ta pie­ni osa te­ho­hoi­dos­sa.

Tar­tun­to­ja on edel­leen eni­ten ro­kot­ta­mat­to­mil­la. Sai­ras­tu­nei­ta on kai­kis­sa ikä­ryh­mis­sä.

Nyrk­ki ve­to­aa maa­kun­nan asuk­kai­siin, et­tä ko­ro­na­tes­tiin ha­keu­dut­tai­siin ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä. Näin tar­tun­ta­ket­jut saa­tai­siin py­säy­tet­tyä mah­dol­li­sim­man te­hok­kaas­ti ja ti­lan­ne rau­hoit­tu­maan. Huo­les­tut­ta­van ti­lan­teen joh­dos­ta Nyrk­ki an­taa maa­kun­taan etä­työ­suo­si­tuk­sen, joka on voi­mas­sa lo­ka­kuun lop­puun saak­ka. Yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sia Nyrk­ki suo­sit­te­lee jär­jes­tä­mään mah­dol­li­sim­man pie­ni­muo­toi­ses­ti.

Men­neel­lä vii­kol­la to­det­tiin 142 uut­ta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, mikä on jäl­leen suu­rin viik­ko­ta­son mää­rä koko pan­de­mia-ai­ka­na. Edel­li­sel­lä vii­kol­la tar­tun­to­ja to­det­tiin 112. Tar­tun­nois­ta suu­rin osa on edel­leen per­he­pii­rin tar­tun­to­ja, mut­ta tar­tun­to­ja tuli myös muis­ta so­si­aa­li­sis­ta kon­tak­teis­ta sekä työ­pai­koil­la tai sote-yk­si­köis­sä il­mi tul­leis­ta tar­tun­ta­ket­juis­ta. 13 % tar­tun­nois­ta tar­tun­nan­läh­de jäi epä­sel­väk­si.

Hoi­to­lai­tos­vie­rai­luil­le har­ki­ten

La­pu­al­la toi­vo­taan, et­tä väl­tet­täi­siin vie­rai­lu­ja so­si­aa­li- ter­vey­den­huol­lon yk­si­köi­hin ja teh­dään nii­tä vain har­ki­ten, kos­ka Ete­lä-Poh­jan­maal­la on vie­rai­den mu­ka­na tul­lut al­tis­tu­mi­sia ja tar­tun­to­ja hoi­to­lai­tok­siin.

La­pu­al­la on tä­hän men­nes­sä to­det­tu pan­de­mia-ai­ka­na 94 to­den­net­tua ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa. Vii­me vii­kol­le tar­tun­to­ja ei ole to­den­net­tu. Vii­kol­la 40 nii­tä oli 4 ja vii­kol­la 39 pe­rä­ti 16.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?