JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
6.10.2021 18.00

Vauvaklubilta löytyi sydänystäviä

Maija ja Martta (6 kk) Airevuo, Iida ja Osmo (1v 4 kk) Vuorinen sekä Jonna-Riikka ja Eemi (4 kk) Alanen tapaavat toisiaan maanantaisin, kun esikoislapset ovat seurakunnan päiväkerhossa.

Maija ja Martta (6 kk) Airevuo, Iida ja Osmo (1v 4 kk) Vuorinen sekä Jonna-Riikka ja Eemi (4 kk) Alanen tapaavat toisiaan maanantaisin, kun esikoislapset ovat seurakunnan päiväkerhossa.

Ii­da Vuo­ri­nen, Jon­na-Riik­ka Ala­nen ja Mai­ja Ai­re­vuo ys­tä­vys­tyi­vät tuo­mi­o­kirk­ko­seu­ra­kun­nan jär­jes­tä­mäl­lä Vau­vak­lu­bil­la vuon­na 2018. He ovat sii­tä as­ti pi­tä­neet tii­vis­ti yh­teyt­tä. Yh­des­sä on ja­et­tu lap­si­per­heit­ten on­nea ja ar­kea.

– Nä­em­me toi­si­am­me maa­nan­tai­sin, kun esi­koi­set ovat päi­vä­ker­hos­sa. Olem­me ja jut­te­lem­me puu­tar­han­hoi­dos­ta, suun­nit­te­lem­me om­pe­lu­la­ne­ja ja mus­tik­ka­ret­kiä, Ii­da Vuo­ri­nen ker­too sa­mal­la, kun juok­see pie­nen Os­mo-poi­kan­sa pe­räs­sä koh­ti iloi­sen vä­ri­siä leh­ti­ka­so­ja.

– Meil­lä on ma­ta­lan kyn­nyk­sen ta­paa­mi­sia. Em­me lii­kaa suun­nit­te­le etu­kä­teen ja ko­tia ei tar­vit­se sii­vo­ta, kun ys­tä­vät tu­le­vat ky­lään, Jon­na-Riik­ka sa­noo.

Ys­tä­vys­ten ta­ri­na al­koi Vau­vak­lu­bil­ta, joka on tar­koi­tet­tu al­le 1-vuo­ti­ail­le esi­kois­vau­voil­le ja hei­dän van­hem­mil­leen. Nai­set oli­vat kaik­ki muut­ta­neet La­pu­al­le muu­al­ta ja kai­pa­si­vat ys­tä­viä. Vau­vak­lu­bi toi yh­teen tuo­reet äi­dit, joil­le vau­va­per­heen elä­mä oli uut­ta ja ih­meel­lis­tä.

– Oli iha­naa kun kaik­ki oli yh­tä pi­hal­la näis­tä vau­va-asi­ois­ta, Mai­ja Ai­re­vuo ker­too iloi­ses­ti nau­ra­en.

– Niin ja kai­kil­la oli siel­lä sa­man­lai­nen äi­tiys­pak­kauk­ses­ta saa­tu haa­la­ri. Meil­lä kol­mel­la oli heti pal­jon muu­ta­kin yh­teis­tä. Olim­me muu­al­ta muut­ta­nei­ta, kiin­nos­tuk­sen koh­teet oli­vat sa­man­lai­sia, oli sa­man­lai­nen ar­vo­maa­il­ma ja sa­ma­ni­käi­set lap­set, Ii­da Vuo­ri­nen jat­kaa.

Vau­vak­lu­bil­la oli ai­na al­ku­har­taus, mu­siik­kia, va­paa­ta ole­mis­ta ja kes­kus­te­lua eri ai­heis­ta.

Vau­vak­lu­bi toi ryt­miä viik­koon ja nai­set odot­ti­vat sitä in­nol­la. Nyt kai­kil­la on myös toi­nen lap­si ja lap­si­per­heen elä­mä jo tut­tua, mut­ta ys­tä­vyys jat­kuu.

– Tu­ki­ver­kos­tot ovat tosi tär­kei­tä. Usein riit­tää se, et­tä saa edes het­ken näh­dä ys­tä­viä, jot­ka elä­vät sa­maa elä­män­vai­het­ta, Mai­ja poh­tii kii­tol­li­se­na.

– Ta­paa­mi­set ovat ol­leet pa­ras­ta te­ra­pi­aa. Yk­sin ei kan­na­ta jää­dä. Roh­ke­as­ti vaan mui­den mu­kaan, Ii­da kan­nus­taa roh­ke­as­ti uu­sia isiä ja äi­te­jä mu­kaan Vau­vak­lu­biin.

Vau­vak­lu­bi ko­koon­tuu tiis­tai­sin seu­ra­kun­ta­ta­lon päi­vä­ker­ho­ti­lois­sa ja sin­ne ovat ter­ve­tul­lei­ta kaik­ki tuo­reet van­hem­mat al­le 1-vuo­ti­aan lap­sen kans­sa. Myös odo­tu­sai­ka­na voi jo läh­teä tu­tus­tu­maan toi­siin van­hem­piin.

Min­na Yli­mä­ki-Hem­min­ki

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?