JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
5.7.2022 12.00

Prideviikko huipentuu lauantaina kulkueeseen

Vanhassa Paukussa liehuvat tällä viikolla pride-liput, kun Lapuan ensimmäinen pride-viikko on käynnissä. Maanantaina Lakeuden Sateenkaaren väki joutui toteamaan, että osa lipuista oli revitty ja osa varastettu. Viikon päätökseksi marssitaan pride-kulkue lauantaina ja sen jälkeen vietetään Paukun jokirannassa piknikkiä, jossa kuullaan musiikkia ja puheita.

Vanhassa Paukussa liehuvat tällä viikolla pride-liput, kun Lapuan ensimmäinen pride-viikko on käynnissä. Maanantaina Lakeuden Sateenkaaren väki joutui toteamaan, että osa lipuista oli revitty ja osa varastettu. Viikon päätökseksi marssitaan pride-kulkue lauantaina ja sen jälkeen vietetään Paukun jokirannassa piknikkiä, jossa kuullaan musiikkia ja puheita.

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an en­sim­mäi­nen tasa-ar­voa ja su­ku­puo­li- sekä sek­su­aa­li­vä­hem­mis­tö­jen ih­mi­soi­keuk­sien to­teu­tu­mis­ta edis­tä­vä pride-viik­ko käyn­nis­tyi ei­len. Ta­pah­tu­mia on pit­kin viik­koa: kult­tuu­ria, sar­ja­ku­vaa, mu­siik­kia, työ­pa­jo­ja, kei­laus­ta. Esi­mer­kik­si tors­tai­na on Van­has­sa Pau­kus­sa las­ten­kon­sert­ti, jos­sa esiin­ty­vät Mimi ja Kuku.

Lau­an­tai­na La­pua Pride hui­pen­tuu kul­ku­ee­seen, joka läh­tee kel­lo 13 to­ril­ta Van­haan Pauk­kuun. Kul­ku­een jäl­keen jo­ki­ran­nas­sa on pik­nik-ta­pah­tu­ma, jos­sa kuul­laan mu­sii­kia, pu­hei­ta ja eri toi­mi­joi­ta. Lau­an­tai-il­lan päät­teek­si on il­ta­bi­leet täy­si-ikäi­sil­le.

Li­put re­vit­tiin

Maa­nan­tai­na aa­mul­la viik­koa jär­jes­tä­vän La­keu­den Sa­teen­kaa­ren väki jou­tui to­te­a­maan, et­tä Van­haan Pauk­kuun ri­pus­te­tuil­le pride-li­puil­le oli teh­ty il­ki­val­taa.

– Kaik­ki li­put, joi­hin on yle­tet­ty, oli re­vit­ty alas ja va­ras­tet­tu. Osa roik­kui re­vit­tyi­nä tan­gois­sa, osa oli hä­vin­nyt omil­le teil­leen, yh­dis­tyk­ses­tä ker­ro­taan.

– To­del­la ikä­vää. Juu­ri tä­män ta­kia La­pua Pride tar­vi­taan: ha­lu­am­me us­koa sii­hen, et­tei La­pu­al­la­kaan ole si­jaa vi­hal­le, jär­jes­tä­jät muis­tut­ta­vat.

Sa­lo­ran­ta suo­je­li­ja­na

Kaik­ki vii­kon ta­pah­tu­mat ovat mak­sut­to­mia. Vii­kon tar­koi­tuk­se­na on nos­taa etu­a­lal­le kes­kus­te­lua su­ku­puo­li- ja sek­su­aa­li­vä­hem­mis­tö­jen oi­keuk­sien to­teu­tu­mi­ses­ta la­keu­del­la sekä juh­lis­taa nii­den usein pii­loon jää­vää kult­tuu­ria.

La­pua Pri­den suo­je­li­ja­na toi­mii la­pu­a­lai­sil­le tut­tu huip­pu-ur­hei­li­ja Ale­xan­der Sa­lo­ran­ta. Hän on mu­ka­na myös lau­an­tain kul­ku­ees­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?