JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
11.11.2022 14.40

EK:n Jyri Häkämies loi uskoa yrittäjyyteen

EK:n Jyri Häkämies vieraili lapualaisen Nordic Floorsin avajaissa yhdessä muun muassa Lapua Investin ja kuntapäättäjien kera.

EK:n Jyri Häkämies vieraili lapualaisen Nordic Floorsin avajaissa yhdessä muun muassa Lapua Investin ja kuntapäättäjien kera.

Mira Uu­si­hau­ta-Koi­vu
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Elin­kei­no­e­lä­män Kes­kus­lii­ton EK:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Jyri Hä­kä­mies kävi vih­ki­mäs­sä Nor­dic Floor­sin uu­det toi­mi­ti­lat Alan­gos­sa ja toi sa­mal­la ter­vei­siä ete­lä­poh­ja­lai­sil­le ja la­pu­a­laisl­l­le yrit­tä­jil­le. Hä­kä­mies tie­tää, et­tä ko­ro­na on ku­rit­ta­nut yri­tyk­siä ja sit­ten tuli Uk­rai­nan sota. Eli mo­nia haas­tei­ta on ol­lut ja on vie­lä edes­sä. Osal­le yri­tyk­sis­tä eri­lai­set poik­keuk­sel­li­set ti­lan­teet ovat voi­neet tuo­da kui­ten­kin jo­tain hy­vää­kin. Ku­ten Juk­ka-Pek­ka Kal­lio Nor­dic Floor­sis­ta to­te­si, et­tä kun ko­ro­na tuli, niin ih­mi­set ha­lu­si­vat jää­dä ko­tei­hin ja sii­nä ti­lan­tees­sa mo­nen mie­leen tuli käyt­tää ai­kaa ko­din re­mon­toin­tiin.

– Se aut­toi tie­ten­kin mei­tä lat­ti­a­fir­ma­na sii­nä koh­taa ja oli var­mas­ti myös yk­si nos­teen syy.

Jyri Hä­kä­mies luo us­koa jat­koon muil­le­kin, vaik­ka ta­lous me­nee nyt alas­päin.

– Pa­hem­mis­ta­kin pai­kois­ta on sel­vit­ty, mut­ta vain jos yrit­tä­jyy­del­le an­ne­taan enem­män ti­laa. Sik­si pi­tää es­tää ja vält­tää pää­tök­set, joil­la lei­ka­taan yrit­tä­mi­sen ha­lua. Pai­kal­lis­ta so­pi­mis­ta pi­tää li­sä­tä ja in­ves­toin­ti­lu­vi­tus­ta ke­ven­tää, kyl­lä yrit­tä­jät sit­ten pi­tä­vät huo­len lo­pus­ta.

Hä­kä­mies to­te­aa, et­tä poh­ja­lai­nen yrit­tä­jä­hen­ki pi­täi­si mo­nis­taa muu­al­le­kin Suo­meen ja sa­moin tuo­da kor­kea työl­li­syy­sas­te ete­lään.

– Va­li­tet­ta­vas­ti ta­lous me­nee nyt ala­mä­keen ja haas­taa yri­tyk­siä. Kas­vu jää vaa­ti­mat­to­mak­si ja ener­gi­a­kus­tan­nuk­set ja muu­kin inf­laa­tio lauk­kaa.

Kun Hä­kä­mie­hel­tä ky­syy mikä on näil­lä la­keuk­sil­la toi­mi­vien pk-yri­tys­ten suu­rin uh­ka, niin hän nos­taa ener­gi­an esiin.

– Ener­gi­ak­rii­si on nyt pääl­lä ja eri­lai­set krii­si­toi­met tu­lee ot­taa käyt­töön. Pit­käl­lä täh­täyk­sel­lä mei­dän tu­lee kui­ten­kin siir­tyä pääs­töt­tö­mään ener­gi­aan eli ydin­voi­maan, ve­si­voi­maan sekä tuu­li- ja au­rin­ko­voi­maan.

Täs­sä het­kes­sä voi näh­dä myös mah­dol­li­suuk­sia.

– Työ­e­lä­mäs­sä pi­tää li­sä­tä jous­to­ja, työ­pai­koil­la tie­de­tään par­hai­ten mi­ten tu­lee toi­mia eli vaik­ka­pa niin, et­tä mil­loin ti­laus­kir­ja täyn­nä ja mil­loin mah­dol­li­suus vaik­ka­pa kou­lu­tuk­seen. Toi­vot­ta­vas­ti seu­raa­va hal­li­tus nos­taa yrit­tä­jyy­den kes­ki­öön. Me­nes­ty­vät yri­tyk­set on yh­tä kuin me­nes­ty­vä Suo­mi.

Vie­rai­lun­sa yh­tey­des­sä Hä­kä­mies eh­ti kä­väis­tä tu­tuil­la pai­koil­la Tiis­ten­jo­el­la. Sin­ne liit­tyy moni mu­ka­va muis­to muun mu­as­sa lap­suu­des­ta.

– Iso­van­hem­pa­ni oli­vat ky­lä­kaup­pi­ai­ta Tiis­ten­jo­el­la ja äi­ti­ni Pirk­ko kir­joit­ti yli­op­pi­laak­si La­pu­al­ta. Van­hem­pa­ni ja me lap­set mu­ka­na vie­tim­me 60-lu­vul­la ke­siä Tiis­ten­jo­el­la, kun mo­lem­mat oli­vat opet­ta­jia. Mo­net uin­ti­reis­sut jo­el­le ja trak­to­rin la­val­la jol­le­kin jär­vel­le ovat muis­tis­sa. Asuim­me kau­pan yh­tey­des­sä ja pik­ku­po­jal­le se oli kiva jut­tu. Ky­län mie­het tu­li­vat kaup­paan aa­mui­sin, kään­si­vät sink­ki­äm­pä­rit is­tui­na­lus­tak­si ja os­ti­vat mak­ka­ra­pöt­köt.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?